Lahden tiedepäivien 24.11. ohjelmamainos

Hyvä paikka. Uusi teos Päijät-Hämeen historiasta

Hyvä paikka. Aikakaaria Päijät-Hämeen historiaan
Toim. Hannu Takala, Sini Ojala, Ilkka Kuhanen ja Anu Lahtinen
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kirjokansi 301.

Miksi Lahti ja Päijät-Häme ovat ”Hyvä paikka asua, elää ja vierailla”? Millaista tavallinen arki on ollut eri aikakausina? Hyvä paikka. Aikakaaria Päijät-Hämeen historiaan taustoittaa seudun oloja ja historiaa 11 000 vuoden ajalta.

Hyvä paikka, joka julkistettiin 3.11.2022, kokoaa uusimman tutkimustiedon alueen geologiasta, luonnonoloista ja historiasta jääkaudelta nykypäivään saakka. Teos selvittää, mistä suunnista ensimmäiset asuttajat tulivat, miten seutukuntaa asutettiin esihistoriallisena aikana ja kuinka asutus muokkautui historialliselle ajalle tultaessa. Samalla selviää, miten Lahden kylä syntyi, kasvoi ja muuttui kaupungiksi.

Keskiössä on yksilön näkökulma ja tavallinen arki, jota ihmiset elivät eri aikakausina. Kirja kertoo muun muassa Lahlen Kallen 1400-lukuisesta kyläseudusta, 1700-luvun piikojen elämästä, Lahden kaupungistumisesta ja sen yhteyksistä kautta aikojen. Niin joet, järvet kuin Salpausselän vanhat tielinjat ovat vaikuttaneet Lahden seudun elämään.

Teoksen artikkelit ovat osa Lahden historiallisen museon perusnäyttelyn taustatutkimusta, ja ne ovat läpäisseet Tilaushistoriakeskuksen toteuttaman asiantuntija-arvioinnin.

Kirjaa myyvät mm. Tiedekirjan verkkokauppa https://tiedekirja.fi/fi/hyva-paikka sekä Lahden museot https://www.lahdenmuseot.fi/ sekä hyvin varustetut kirjakaupat.

Julkistamistilaisuuden aineistot https://www.epressi.com/tiedotteet/kustannustoiminta/lahden-ja-paijat-hameen-historia-avautuu-uutuuskirjassa-hyva-paikka-tervetuloa-julkistamistilaisuuteen-3.11.2022.html

Lisätietoja kirjasta ja Lahden museoiden tulevasta uudesta näyttelystä myös Lahden tiedepäivillä 24.11.2022! https://lab.fi/fi/lahden-tiedepaiva-2022

Lahden tiedepäivien 24.11. ohjelmamainos