Tilaushistoriakeskuksen logo

Säkylän historia III ilmestynyt

Säkylän historia III julkistettiin 13.12.2022. Kahtena niteenä ilmestynyt, lähes 1300-sivuinen teos on tutkija Pia Mattila-Longan työtä. Säkylän historia III on kunnan ja Säkylä-Köyliön seurakunnan kustantama, ja siinä tarkastellaan teemoittain sotien jälkeistä historiaa aina kevääseen 2022. Erityistä huomiota saavat elintarviketeollisuuden kehittyminen ja varuskunnan alkuvaiheet.

Alasatakunta uutisoi teoksesta julkistamispäivänä 13.12.2022. Pääkirjoituksessa kommentoitiin vielä sekä Euran että Säkylän tuoreita paikallishistoriallisisa teoksia ja listattiin paikallishistorian merkitystä:

Ammattitaitoisesti tehdyn paikallishistorian arvoa ei voi tyhjentävästi kuvata. Ensiksikin ne tallentavat tietoa, joka pelkän muistin varassa nopeasti katoaisi. Ne auttavat ymmärtämään, mistä ja miten on tultu nykyhetkeen. Menneisyyden valo voi antaa suuntaa tulevaankin. Ne palvelevat koululaisia, opiskelijoita, tutkijoita, kirjailijoita, päättäjiä ja puheen pitäjiä, jotka tarvitsevat faktatietoa. Ne tuovat esiin oman seutunsa ominaispiirteet, kehityksen vaiheet, elämän kerrostumat. Sanalla sanoen: ne rakentavat paikallisidentiteettiä ja kotiseutuylpeyttä. Kunnissa tehtiin hyvät päätökset aikanaan.

Teoksetsa uutisoi myös Satakunnan Kansa: https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009261288.html

Teoksen käsikirjoitus on Tilaushistoriakeskuksen tarkastama ja sille on annettu keskuksen sertifikaatti.

Euran historiateos Virtaava sydän on myös Tilaushistioriakeskuksen tarkastama, ks. https://www.eura.fi/euran-uusi-historiakirja-virtaava-sydan-on-ilmestynyt/

Kutsu kirjan julkistamistilaisuuteen, joka järjestettiin 13.12.2022.
Kuva julkistamistilaisuuden tiedotteesta. Kuvan alkuperä: Säkylän kunta.